Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kuru, pirzola, sahan, tarifi

Kuru Sahan Pirzola Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuru Sahan Pirzola Tarifi



Kuru Sahan Pirzola Tarifi

1 kg pirzola
1 çorba kaşığı yağ
1 baş soğan (ince kıyılmış)
4 adet domates (orta boy,ince kıyılmış)
1/2 tatlı kaşığı tuz
2 adet sivri biber
1/2 tatlı kaşığı kekik
2 su bardağı su

Bir tencereye yağ koyulup kızdırılır Tavanın alacağı kadar pirzolayı sırayla dizip, 2 şer dakika alt ve üstü , kızartılıp sahana yerleştirilir Hemen soğan ilâve edip bir dakika kavurarak domatesini, sivri biberini ve tuzunu ekleyerek 2 dakika karıştırarak kavrulur ve suyu ilâve edilir Kaynatılarak sahanda bulunan pirzolaların üstüne ilâve edilir Kekiği üzerine serperek kapağı kapatılır Ağır ateşte 30 dakika pişirilip servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.