![]() |
Arnavut Usulü Kuzu Pirzolası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arnavut Usulü Kuzu Pirzolası TarifiArnavut Usulü Kuzu Pirzolası Tarifi 8 kuzu pirzolası 200 gr (1 su bardağı) rafine yağ 2 büyük patlıcan (dilimlenip tuzlu suda bırakılmış) 1/2 limonun suyu 2 diş sarmısak (ortalarmdan ikiye bölünmüş) 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 4 orta boy domates (her biri dörde bölünmüş) Pilavı: 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 2 orta boy soğan (ince doğranmış) 1 yeşil dolmalık biber (beyaz kısmı ve çekirdekleri ayıklanıp doğranmış) 1 kırmızı salçalık biber (beyaz kısmı ve çekirdekleri ayıklanıp doğranmış) 250 gr (1+1/3 su bardağı) pilavlık pirinç (yıkanıp, 30 dakika soğuk suda bırakılarak süzülmüş) 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 kahve kaşığı pul kırmızıbiber 1 çorba kaşığı limon suyu 450 gr (2+1/4 su bardağı) sıcak tavuk suyu Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız ![]() Pilavı yapmak için, tereyağı orta boy bir tencerede kızdırınız ![]() ![]() Pirinci katıp, sürekli karıştırarak 5 dakika kavurunuz ![]() ![]() ![]() Bu arada, derin bir tavaya rafine yağı koyup (yağ tavanın üçte birine kadar gelmiyorsa, biraz fazla yağ koymak gerekir), orta ateşte 40 saniye, içine atılan bir parça bayat ekmek kızarana kadar kızdırınız ![]() Yağa bir kaç patlıcan dilimi atıp, 2-3 dakika, renkleri hafif pembeleşene kadar kızartınız ![]() ![]() ![]() ![]() Pirzolaların her tarafını önce sarımsakla, sonra da tuz ve biberle ovunuz ![]() Tereyağı, bir tavada, orta ateşte kızdırıp, pirzolaların her bir yanını 5-6 dakika, yumuşak oluncaya (ama içleri hafif pembe kalmalıdır) kadar kızartınız ![]() Delikli kepçeyle pirzolaları çıkarıp, tavaya, domates dilimlerini koyunuz ![]() ![]() Tavayı ateşten indirip, bir kenarda sıcak bekletiniz ![]() Tencereyi fırından çıkarıp, pilavı ısıtılmış, büyük ve yayvan bir servis tabağına boşaltınız ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|