![]() |
İtalyan Usulü Ciğer Güveç Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İtalyan Usulü Ciğer Güveç Tarifiİtalyan Usulü Ciğer Güveç Tarifi 750 gr kuzu ciğeri (kalın dilimlenip 5-7 sm boyunda kesilmiş) 125 gr (8 çorba kaşığı) margarin 2 arpacık soğanı (ince kıyılmış) 2 diş sarımsak (dövülmüş) 6 taze soğan (ince kıyılmış) 125 gr mantar (yıkanıp dilimlenmiş) 500 gr domates (kabukları soyulup doğranmış) 2 çorba kaşığı domates salçası 1/2 su bardağı et suyu 1 tatlı kaşığı sirke 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kekik 1 defne yaprağı 1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış) Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız ![]() Büyük bir tavaya 60 gr (4 çorba kaşığı) margarin koyarak orta ateşte eritiniz ![]() ![]() Mantarları da katıp 4 dakika hafif kızarana kadar pişirerek, büyük bir kaşıkla bu mantarlı karışımı bir güvece alınız ![]() Kalan yağı tavaya koyup orta ateşte eritiniz ![]() ![]() ![]() Domates, domates salçası, et suyu ve sirkeyi tavaya koyup arada sırada karıştırarak kaynatınız ![]() ![]() Tavayı ateşten alarak karışımı güveçteki ciğerlerin üzerine dökünüz ![]() ![]() Güveci fırından alıp, defne yaprağını çıkarıp atarak hemen servis ediniz ![]() Not: Yeşil salata ve pilavla servis edilebilir ![]() |
![]() |
![]() |
|