![]() |
Soğan Soslu Dana Rosto Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Soğan Soslu Dana Rosto TarifiSoğan Soslu Dana Rosto Tarifi 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 1 büyük soğan (ince doğranmış) 3 çorba kaşığı un 250 gr (1+1/4 su bardağı) tavuk yada dana et suyu 1 kahve kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 125 gr (1/2 su bardağı) acı krema 500 gr artmış dana rostosu (ince dilimlenmiş) Sosu yapmak için, orta boy bir tencerede, yağın yarısını orta ateşte eritiniz ![]() ![]() Tahta kaşıkla unu ekleyerek 30 saniye sürekli karıştırınız; sonra tencereyi ateşten alınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada, büyük bir tavada geri kalan yağı orta ateşte eritiniz ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|