Sebzeli Hindi Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Hindi TarifiSebzeli Hindi 80 gr havuç 120 gr sap kereviz 150 gr kabak diş sarmısak 800 gr hindi göğüs 40 mi sıvı yağ 1 tatlı kaşığı salça 200 mi sebze suyu 2 dal biberiye 1 yaprak defne 1 tatlı kaşığı nişasta Tuz + Karabiber Havucu ve soğanı soyup kerevizi temizleyin Sebzeleri küp sarımsakları ince doğrayın Hindiye tuz ve karabiber ekin, 3 dakika yağda kızartıp tencereden alın Aynı tencerede sebzeleri 10 dakika çevririn Salçay katıp kavurun Hindiyi sebzelerin üstüne koyun Sebze suyunu ve 400 ml suyu ilave edin Üstü kapalı 1 saat 50 dakika pişirin Son 20 dakikada defne ve 1 dal biberiyeyi ekleyin Hindi etlerini tencerede alın, sosu süzerek başka bir tencereye aktarın Sebzeleri süzülmeye bırakın Biberiye ve defneyi çıkartın Sosu kaynatın, sebzeleri ekleyin, suda eritilm nişasta ile bağlayın Servisten önce hindi etlerini ince dilimlere kesin, tekrar ikiye bölün Kızarmış polenta dilimlerinin üzerine yerleştirin Sebzenin sosundan serpiştirin, biberiye ile süsleyin, yanında sebzeli sos ile servis yapın Sebzeli Hindi Yarım kg hindi kuşbaşı 1 adet orta boy kurusoğan 1 adet orta boy kabak 1 adet orta boy havuç 2 adet orta boy patates 2 adet domates tuz, karabiber 1 çay bardağı sıvıyağ Soağn ince kıyılır, sıvıyağda pembeleştirilir Üzerine kuşbaşı doğranmış hindi eti eklenir, suyunu bırakıp çekene kadar pişirilir 10 ar dakika arayla sırasıyla; küp şeklinde doğranmış havuç, patates ve kabak katılır, en son rende domatesle tuz konur, tencerenin kapağı kapatılır, kısık ateşte 20 dakika pişirilir, sıcak olarak servise sunulur Sebzeli Hindi 500 g hindi eti 3 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) 1 iri havuç (kabukları kazınıp, ince şeritler halinde doğranmış) 1 kereviz sapı (ayıklanıp, ince şeritler halinde doğranmış) 1 pırasa (ayıklanıp, ince şeritler halinde doğranmış) 1/2 su bardağı hindi suyu 1 arpacık soğanı (ince doğranmış) 1/2 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 2 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış) 20 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı (soğutulmuş) 1 limon (dilimlenmiş; isteğe bağlı) Bir tencereye 1 litre (4 su bardağı) su koyup, limon suyunun 2 çorba kaşığını ekledikten sonra, tencereyi orta ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın Kaynayınca, havuç şeritlerini koyup, 30 saniye pişirdikten sonra, kereviz sapı şeritlerini ekleyerek, 15 saniye pişirin Pırasa şeritlerini ekleyip, karışımı 15 saniye daha pişirdikten sonra, tencereyi ateşten alın ve sebzeleri bir süzgeçte süzerek (pişme suyunu saklayın), bir kenara bırakın Yarım bardak hindi suyunu bir tavaya koyup, kalan limon suyu ve arpacık soğanlarını ekledikten sonra, tavayı orta ateşe oturtun Tıkırdamaya başladıktan sonra, suyunu yarı yarıya çekinceye kadar (yaklaşık 3 dakika) pişirin Ateşi kısıp, kuşbaşı hindi etlerini koyun, ayırmış olduğunuz pişme suyunu ekleyin ve pişirin Delikli kaşıkla hindi etlerini ısıtılmış 4 düz tabağa çıkarıp, etlerin üstüne, haşlanmış sebze şeritlerinden koyun Tavadaki karışıma tuz, karabiber ve maydanozları ekleyip, karıştırdıktan sonra, tereyağını katın Tereyağı eriyince tavayı ateşten alıp, içindeki sosu hindilerin üstüne gezdirerek, tabakları limon dilimleriyle süsledikten (isteğe bağlı) sonra, servis yapın |
Sebzeli Hindi Tarifi |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Hindi TarifiSebzeli Hindi Tarifi 4 kişilik Malzemesi Yarım kg patates 4 domates 1 patlıcan 4 hindi göğüs fileto 4 çorba kaşığı sıvıyağ 1 çay kaşığı mercanköşk 2 diş sarımsak 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Tuz Karabiber Patates ve domatesleri soyup iri küpler şeklinde doğrayın Sarımsakları soyup ezin Patlıcanı alaca soyup halka halka dilimleyin Sıvıyağı tavada kızdırıp patatesleri kızartın Patatesleri kağıt havlu üzerine alın Aynı yağda patlıcanları kızartıp fazla yağını çekmesi için kağıt havlu üzerine alın Tuz ve karabiber ilave edin Kızarmış patates ve patlıcanları fırın kalıbına alın Hindi filetoları üzerine yerleştirin Mercanköşk, sarımsak ve doğranmış domatesleri bir kasede karıştırıp etlerin üzerine yayın Rendelenmiş kaşar peynirini serpip önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin Üzeri kızarınca fırından çıkarıp sıcak olarak servis yapın |
|