![]() |
Taze Soğanlı Yaz Tavuğu Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Taze Soğanlı Yaz Tavuğu TarifiTaze Soğanlı Yaz Tavuğu Tarifi Malzemeler 2 adet tavuk göğüs eti (veya tavuk but fileto kemiksiz) 4 yemek kaşığı sıvıyağ varsa 1 çay kaşığı toz zencefil (veya rendelenmiş taze zencefil) 3 diş sarımsak 5-6 adet taze yeşil soğan 2 yemek kaşığı ketçap (veya 2 yemek kaşığı domates püresi) 1 çay kaşığı tatlı hardal 1 su bardağı sıcak su (et ya da tavuk suyu kullanmanızı öneririm) için; 1 adet yumurta 3 yemek kaşığı soya sosu 1 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası Yapılışı Etleri tavla zan formunda küp küp dilimleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Terbiye ettiğiniz etleri kızgın yağa aktarıp yüksek ısılı ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 5-6 dakika kadar pişirin ![]() ![]() ![]() Sebzeleri sürekli karıştırarak 1-2 dakika kadar pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|