Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
levrek, patates, pullu, tarifi

Patates Pullu Levrek Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patates Pullu Levrek Tarifi



Patates Pullu Levrek Tarifi

Malzemeler
4 parça levrek fileto
4 adet küçük, ince patates
4 kaşık tereyağ
Biraz tuz ve karabiber



Yapılışı
1) Levrek filetolarını yıkayıp süzdürün Tuz ve karabiber ile tatlandırın Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin Tereyağını eritip soğumaya bırakın

2) Patatesleri soyup, mümkün olduğu kadar incecik dilimleyin, yıkayıp suyunu süzdürün ve tereyağına ekleyerek iyice harmanlayın 10 dakika bekleyin

3) Levrek filetolarının üzerine tereyağına bulanmış olan patatesleri balık pulu gibi dizin

4) Önceden 230 derece ısıtılmış fırının ızgara ayarında patatesler kızarıncaya kadar balıkları pişirin Benim aldığım levrekler ince olduğu için patateslerle beraber kolayca pişti Eğer filetolar biraz kalıncaysa ve siz balığın pişmediğini düşünürseniz fırının ızgara ayarını kapatın, ısısını biraz düşürün alt üst pişirme ayarını ayarlayarak biraz daha balığı pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.