![]() |
Pazılı Tirilye Kebabı Tarifi ( Bursa ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pazılı Tirilye Kebabı Tarifi ( Bursa )Pazılı Tirilye Kebabı Tarifi ( Bursa ) Malzemeler 1 adet kuzu kol eti (1,5-2 kg) (veya kuzu incik eti) 1 Türk kahve fincanı zeytinyağı ya da 25 gr tereyağı 2 adet orta boy kuru soğan (veya 15-20 adet arpacık soğan) 5 diş sarımsak 5-6 adet yeşil taze soğan 12-15 adet pazı yaprağı 1 adet orta boy patates 1 adet ince uzun havuç 2 çay kaşığı tuz, karabiber 6-7 su bardağı sıcak su Tabiyesi için; 1 yemek kaşığı dolusu tepeleme un 1 su bardağı su 1 yemek kaşığı kuru fesleğen (veya taze fesleğen) 1 adet limonun suyu Yapılışı Soğanları ve sarmısakları soyup incecik doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|