![]() |
Kuzu Güveci Tarifi ( Yemen ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuzu Güveci Tarifi ( Yemen )Kuzu Güveci Tarifi ( Yemen ) 1 kg'lık 1 kuzu budu (kemikleri çıkarılıp kuşbaşı kesilmiş) 50 gr (1/4 su bardağı) rafine yağ 1 iri soğan (ince doğranmış) 1 diş sarmısak (dövülmüş) 1 salçalık kırmızıbiber (beyaz kısmı ve tohumları ayıklanıp kıyılmış) 1 yeşil sivri biber (beyaz kısmı ve tohumları ayıklanıp kıyılmış) 150 gr domates salçası 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 1 kahve kaşığı pul kırmızıbiber 1 tatlı kaşığı kimyon 6 yumurta (hafifçe çırpılmış) 1 çorba kaşığı (eritilmiş tereyağı) 60 gr (1/2 su bardağı) kaşar peyniri rendesi 1 kahve kaşığı safran (1 çorba kaşığı su ile karıştırılmış) Büyük bir tencerede, rafine yağı orta ateşte kızdırınız ![]() ![]() Soğan, sarımsak, salçalık ve sivri biberleri ekleyip, arasıra karıştırarak 5-6 dakika, soğanlar yumuşak ve pembe olana kadar pişiriniz ![]() ![]() ![]() Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız ![]() Küçük bir kasede, yumurtaları, eritUmiş tereyağı ve kaşar peyniri rendesini çırparak karıştırdıktan sonra, safran karışımını içine akıtınız ![]() ![]() Güveci fırına sürüp 35-45 dakika, etler yumuşaymcaya kadar pişiriniz ![]() Güveci fırından alıp servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|