Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
güveci, kuzu, patlıcanlı, tarifi

Patlıcanlı Kuzu Güveci Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcanlı Kuzu Güveci Tarifi



Patlıcanlı Kuzu Güveci Tarifi

500 gr kuzu eti (kuşbaşı kesilmiş)
2 patlıcan
1 çorba kaşığı + 1 tatlı kaşığı tuz
500 gr mantar (temizlenmiş)
120 gr (8 çorba kaşığı) tereyağı
1 orta boy soğan (ince doğranmış)
1 diş sarımsak (dövülmüş)
4 çorba kaşığı un
2+1/2 su bardağı et suyu
1 dolmalık biber (çekirdekleri ayıklanıp, doğranmış)
4 çorba kaşığı taze ekmek içi
1 çay kaşığı karabiber

Büyük bir tavaya 4 çorba kaşığı (60 gr) yağ koyup, orta ateşte eritiniz Yağ kızınca, kuşbaşı etleri koyup, bir delikli kepçeyle karıştırarak 7-8 dakika, renkleri kahverengi olana kadar pişiriniz Tavayı ateşten alıp, etleri delikli bir kepçeyle geniş bir tabağa aktarınız
Patlıcanları 2,5 cm boyutlarında, küp biçimi doğrayıp, süzgece koyarak, üstlerine 1 çorba kaşığı tuz serpip, 30 dakika bekletiniz Süzgeçteki patlıcanları soğuk suyla yıkayıp, kağıt peçetelerle kurulayarak, bir tabağa yerleştiriniz
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (200°C) getirip ısıtınız
Mantarları kalın dilimler halinde doğrayınız Orta boy bir tencerede 1 çorba kaşığı yağ kızdırıp, mantarları koyarak 10 dakika kızartınız Tencereyi ateşten alıp, mantarları delikli bir kepçeyle bir kaseye çıkarınız
Mantarları kızarttığınız tencereye 2 çorba kaşığı yağ koyup, yağ kızarınca soğan ve sarımsakları, renkleri pembeleşene kadar kavurunuz Unu katıp, tahta kaşıkla iyice yediriniz Et (yada tavuk) suyunu sürekli karıştırarak yavaş yavaş katıp, sos, koyu ve pürtüksüz olana kadar pişiriniz
Doğranmış patlıcanları, mantarları, doğranmış dolmalık biberi, kuşbaşı etleri, kalan 1 tatlı kaşığı tuzu ve 1 çay kaşığı biberi bir güvece yerleştiriniz Tenceredeki sosu üstüne döküp hafifçe karıştırınız
Üstünü ekmek içiyle örtüp, kalan 1 çorba kaşığı yağı ufak ufak parçalar halinde serptikten sonra, fırında, 30 dakika, üstü kızarana kadar pişiriniz Yemeğinizi fırından alıp güvecinde servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.