![]() |
Tavuk Rulo Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuk Rulo TarifiTavuk Rulo Tarifi 4 adet tavuk göğüs eti 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber İç harcı için: 3 diş sarmısak 1 çay kaşığı köri tozu 1 çay kaşığı kırmız toz biber 1 demet maydanoz 1 demet dereotu 4 ince dilim (10 x 10 cm) taze kaşar peyniri Kızartmak için: 1 yemek kaşığı un 4-5 adet etimek (2 yemek kaşığı galeta unu da kullanabilirsiniz) 1 adet yumurta ½ su bardağı sıvıyağ Kemiksiz tavuk göğüs etini kasapta dövdürerek iyice inceltin ![]() ![]() ![]() Diğer taraftan, iç harcını hazırlamak için; sarmısakları, pirinç tanesi büyüklüğünde doğrayın ![]() ![]() Hazırladığınız iç harcını tavuk etlerinin uçlarına paylaştırın ![]() ![]() ![]() ![]() Diğer taraftan, etimekleri robotta çekip bulgur tanesi büyüklüğüne getirdikten sonra bir tabağa aktarın ![]() Bir başka çukur tabağa yumurtayı kırıp çatalla iyice çırpın ![]() ![]() ![]() Rulo tavukları önce una sonra yumurtaya buladıktan sonra son olarak etimeklere ya da galeta ununa batırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İsterseniz tavukları un, yumurta ve galeta ununa buladıktan sonra üzerine fırın kağıdı serilmiş bir fırın tepsisine yan yana yerleştirin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|