Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
beyaz, soğuk, soslu, tarifi, tavuk

Beyaz Soslu Soğuk Tavuk Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beyaz Soslu Soğuk Tavuk Tarifi



Beyaz Soslu Soğuk Tavuk Tarifi

1/2 lt tavuksuyu
100 gr tereyağı
4 siyah zeytin
tuz
karabiber
100 gr un
1 tane tavuk
6 yaprak jelatin
2 ceviz kadar haşlanmış havuç

Yıkanarak iyice temizlenen tavuk, usulüne uygun şekilde, çuvaldız ve sicim kullanılarak bağlanır, bol suda söğüş olarak pişirilir Normalden fazla pişmemesine dikkat edilir Sonra tuzu konur, birkaç dakika da böyle kaynatıldıktan sonra bir kaba alınıp soğutulur Butları ve göğüsleri, gövdesinde et bırakılmadan ayrılır, derisi soyulup ayıklanır Bacaklar eklemlerinden kesilmek suretiyle butlardan ayrılır, sonra butların kemikleri iç taraflarından çıkarılır, bacak kemiklerinin uçları kırılır Göğüsleri parçalanmadan kemikleri çıkarılır, bacak kemiklerinin uçları kırılır Göğüsleri parçalanmadan kemikleri çıkarılır, kanatları da diplerinden kesilir
Ekmek dilimi gibi uzunlamasına, kalınlıkları eşit ikişer parçaya ayrılır Gövdedeki kırıntı etler, derisi ve ciğerleriyle birlikte ince ince kıyılır ya da et makinesinde çekilir 1-2 ceviz büyüklüğünde tereyağı ile tuz, karabiber, rendelenmiş bir iki fiske Hindistan cevizi konur ve yoğrulup iyice karıştırılır Bu karışım göğüslerin ve butların iç taraflarına bol miktarda sürülüp buzdolabına alınır
Sonra salçanın hazırlanmasına geçilir İnce yapraklı jelatin alınır, ıslanması için bol soğuk suda bırakılır Bir yanda da 100 gram unla, 100 gram treyağı bir küçük kapta, hafif ateşte, telle, pembeleştirilmeden bir miktar kavrulur Tavuk suyu birden ilâve edilir Karıştırılarak bir iki taşım kaynatılır Boza kıvamına gelmesi sağlanır Tuzu da eklenir Ateşten alınınca ıslanmış jelatin hemen sudan çıkarılıp buna aktarılır Salçanın sıcaklığı jelatini eritinceye kadar karıştırılır, soğuk bir yere bırakılır Salça kabının üzerinde tutulan etler bir kaşıkla bolca dökülerek salçalanır
Salçalı kısımları üste gelecek biçimde tepsiye konurSalça donunca aynı işlem bir iki defa tekrarlanır Sonra üzerine aspik sürülür, havuç, kornişon ve zeytinle süslenir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.