Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fasulye, işkembeli, kuru, tarifi

İşkembeli Kuru Fasulye Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İşkembeli Kuru Fasulye Tarifi



malzeme :

1/2 kg kuru fasulye,
400 gr işkembe,
2 diş sarmısak,
600 gr olgun domates,
1 demet maydanoz,
1 baş soğan,
2 çorba kaşığı zeytinyağı,
1 çorba kaşığı margarin,
yeteri kadar tuz ve karabiber

Yapılışı:

Fasulyeler geceden ayıklanıp ıslatılır işkembe temizlenir kuşbaşından biraz daha büyük parçalar halinde doğranır İçinde tuzlu su bulunan bir tencerede 1,5 saat haşlanır Bir başka tencereye suyu süzülmüş kuru fasulyeler konur Tuz ve su katıldıktan sonra tencere ateşe oturtulur ve fasulyeler dağılmayacak derecede haşlanır Haşlanan fasulyelerin suyu süzülür Soğan, sarmısak ve maydanoz ayıklanıp ince ince doğranır Bir güvece margarin ve zeytinyağı konduktan sonra kıyılmış sarmısak, soğan ve maydanoz katılır Orta ateşte kanştınlarak kavrulur Bunlar kavrulunca süzgeçten geçirilmiş domates katılır Tuzu ve biberi serpilir, bir süre daha kanştınlarak pişirilir, işkembe ve fasulye ilave edilir İşkembe suyundan yeteri kadar konduktan sonra yemek yarım saat kadar pişirilir, servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.