![]() |
Hint Usulü Fırında Tavuk Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hint Usulü Fırında Tavuk TarifiHint Usulü Fırında Tavuk Tarifi 1,5 kg tavuk 1 kahve fincanı pirinç 3 kahve fincanı çekirdeksiz İzmir üzümü 100 gr iç badem (kavrulmuş) tuz karabiber acı kırmızı biber 2 çorba kaşığı rafine yağ 1/2 bardak krema 1/4 limon 2 bardak pirinç (garnitür olarak) Kaynar durumdaki 2 bardak tuzlu su pirincin üzerine dökülür ![]() ![]() ![]() ![]() Tavuk temizlenip yıkandıktan ve içine dışına limon suyu sürüldükten sonra içi bu pirinçli karışımla doldurulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada garnitürü hazırlanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tavuk fırından çıkarılmadan 10 dakika önce kalan üzümlerle, bademler, kırmızı biber ve krema karıştırılıp halledilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|