Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bavyera, ciğeri, dana, tarifi, usulü

Bavyera Usulü Dana Ciğeri Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bavyera Usulü Dana Ciğeri Tarifi



Bavyera Usulü Dana Ciğeri Tarifi

750 gr dana ciğeri (ince dilimlenmiş)
6+1/2 çorba kaşığı baharatlı un (6 çorba kaşığı un 1 tatlı kaşığı tuz + 1 çay kaşığı karabiber + 1 kahve kaşığı toz hardal)
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
1/4 su bardağı et suyu
125 gr (1/2 su bardağı) acı krema
1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)

Baharatlı unu bir tabağa koyup, ciğer dilimlerini una iyice bulayınız
Büyük bir tavada, tereyağı orta ateşte eritiniz Yağ kızınca, ciğer dilimlerinin her iki yüzlerini 2-3'er dakika hafifçe pembeleşene kadar kızartınız
Maşa ile ciğerleri tavadan alıp, sıcak bir servis tabağına koyarak sıcak tutunuz
Et suyunu tavaya döküp, devamlı karıştırarak kaynatınız
Ateşin altını kısıp, krema ve maydanozu ekleyerek kaynatmadan ısıtınız
Tavayı ateşten alıp, sosu ciğerlerin üstüne dökerek hemen servis ediniz

Not: Bavyera usulü dana ciğerini, patates ve yeşil sebze ile servis edebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.