![]() |
Kuzu Sarması Portekiz Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuzu Sarması Portekiz TarifiKuzu Sarması (Portekiz) 8 kuzu eti dilimi (buttan; her biri yaklaşık 90 g, bütün yağları alınıp, et tokacıyla yassıltılmış) 250 g yağsız kuzu eti (buttan; bütün yağları alınıp, iki bıçakla kıyma haline getirilmiş) 250 g domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarılarak, doğranmış) 2 tatlı kaşığı tarhun 1/4 tatlı kaşığı karabiber (taze çekilmiş) 1/2 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı natürel zeytinyağı 2 su bardağı tuzsuz tavuk suyu 6 tane karabiber 6 diş sarımsak (kabukları soyulmamış) 1 tatlı kaşığı ararot 2 çorba kaşığı domates salçası Kıymayı bir kapta domatesler, tarhun, karabiber ve 1/2 tatlı kaşığı tuzla karıştırıp, iyice yoğurun ![]() ![]() Fırınınızı 170 °C'a ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() Tane karabiberler ve sarmısakları sarmaların üstüne serpiştirip, kabın kapağını kapatın ve fırına vererek, sarmaları bir şiş kolayca batırılıncaya kadar (yaklaşık 1 saat) pişirin ![]() Kabı fırından alıp, sarmaları delikli spatulayla bir tabağa çıkararak, sicimlerini kesip atın ![]() ![]() Sosu hazırlamak için, kaptaki pişme suyunu, bir tencere üstüne yerleştirilmiş tel süzgeçten, bir kaşığın tersiyle bastırarak tencereye geçirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SERVİS ÖNERİSİ: Yanında, buharda pişirilip, kekik ve maydanoz serpilmiş lahana şeritleriyle ![]() |
![]() |
![]() |
|