![]() |
Tavuklu Krep Dürmesi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu Krep Dürmesi TarifiTavuklu Krep Dürmesi Tarifi 3 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı) 1 su bardağı un (100 gr) 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı süt 1 çay kaşığının ucuyla tuz Ayrıca 1 yemek kaşığı sıvıyağ İç malzemesi için: 2 adet tavuk göğsü 2 yemek kaşığı sıvıyağ 1 adet büyük boy kuru soğan Varsa 2 çay kaşığı hardal 1 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı domates salçası 2 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Yumurta ve tuzu derin bir kab aktarıp mikserle 2 dakika kadar çırpın ![]() ![]() ![]() Tabanı ince, kenarları kısa bir krep tavasını kağıt peçetenin ucuna sürdüğünüz sıvıyağla iyice yağlayın ![]() ![]() ![]() Krep hamurundan 1 kahve fincanı kadar alıp kızgın tavanın ortasından başlayarak tavaya aktarın ![]() Krebin bir tarafı piştiğinde spatula yardımıyla ters çevirip diğer tarafını da pişirin ve bir tabağa alın ![]() ![]() İçini hazırlamak için; tavuk etini parmak şeklinde incecik doğrayıp derin bir kaba koyun ![]() ![]() ![]() Sıvıyağı geniş bir tavaya aktarıp orta ısılı ateşte kızdırın ![]() ![]() ![]() Tavuk etini ocaktan alıp kreplere paylaştırın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|