Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kuzu, nohutlu, tarifi, yahnisi

Nohutlu Kuzu Yahnisi Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Nohutlu Kuzu Yahnisi Tarifi



Nohutlu Kuzu Yahnisi

1 kuzu budu (yaklaşık 1250 g; bütün yağları alınmış)
500 g nohut
50 cl (2 su bardağı) tuzsuz esmer et suyu (ya da tavuk suyu)
1/4 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
1/4 tatlı kaşığı kişniş
1 soğan (4'e bölünmüş)
3 diş sarımsak (ince kıyılmış)
1 çorba kaşığı domates salçası
1/4 tatlı kaşığı kekik
1 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)

Nohutları akar su altında çalkalayıp, bir tencereye koyarak, üstlerini 7,5 cm örtecek kadar soğuk su ekleyin Sonra tencereyi orta ateşe oturtup, kapağını yarı yarıya kapatarak, suyu bir taşım kaynatın Kaynamaya başladıktan sonra, nohutları 2 dakika pişirip, tencereyi ateşten alarak, kapağını sıkıca kapatın ve bir kenarda 1 saat bekletin
Bekletme süresinin bitimine doğru, kuzu budunu başka bir tencereye koyup, 2 litre (8 su bardağı) su ekleyerek, tencereyi orta ateşe oturtun ve suyu bir taşım kaynatın Kaynamaya başladıktan sonra, budu 3 dakika haşlayıp, tencereyi ateşten alarak, budu bir süzgeçte süzdürün ve bir tabağa aktararak bir kenara bırakın
Nohutları bir süzgeçte süzüp, yeniden tencereye koyarak, 1 litre (4 su bardağı) su ve et (ya da tavuk) suyunu ekleyin Tencereyi harlı ateşe oturtup, suyu bir taşım kaynattıktan sonra,kuzu budunu tencereye yerleştirin Tuz, karabiber ve kişnişi serperek, ateşi kısın ve budu 45 dakika pişirin
Soğanlar, sarımsaklar, domates salçası, kekik ve limon suyunu ekleyip, kuzu budunu yumuşayıncaya kadar (1 - 1,5 saat) pişirmeyi sürdürün
Tencereyi ateşten alıp, kuzu budunu bir servis tabağına çıkararak, soğumaya bırakın Tenceredeki karışımın yüzeyinde biriken yağı atıp, bir kenarda ılık kalmasını sağlayın Kuzu budu soğuyunca kemiğini alıp, kuşbaşı doğrayın Kuşbaşı etleri tenceredeki nohutlu karışıma ekleyip, karıştırdıktan sonra, nohutlu kuzu yahnisini 6 çukur tabağa bölüştürerek, servis yapın

Not: Bu tarif bir gece önceden hazırlanıp 1/2 su bardağı su eklenerek, kısık ateşte 10 dakika ısıtıldıktan sonra, servis yapılabilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.