![]() |
Nohutlu Kuzu Yahnisi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nohutlu Kuzu Yahnisi TarifiNohutlu Kuzu Yahnisi 1 kuzu budu (yaklaşık 1250 g; bütün yağları alınmış) 500 g nohut 50 cl ![]() 1/4 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 1/4 tatlı kaşığı kişniş 1 soğan (4'e bölünmüş) 3 diş sarımsak (ince kıyılmış) 1 çorba kaşığı domates salçası 1/4 tatlı kaşığı kekik 1 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) Nohutları akar su altında çalkalayıp, bir tencereye koyarak, üstlerini 7,5 cm örtecek kadar soğuk su ekleyin ![]() ![]() ![]() Bekletme süresinin bitimine doğru, kuzu budunu başka bir tencereye koyup, 2 litre (8 su bardağı) su ekleyerek, tencereyi orta ateşe oturtun ve suyu bir taşım kaynatın ![]() ![]() Nohutları bir süzgeçte süzüp, yeniden tencereye koyarak, 1 litre (4 su bardağı) su ve et (ya da tavuk) suyunu ekleyin ![]() ![]() ![]() Soğanlar, sarımsaklar, domates salçası, kekik ve limon suyunu ekleyip, kuzu budunu yumuşayıncaya kadar (1 - 1,5 saat) pişirmeyi sürdürün ![]() Tencereyi ateşten alıp, kuzu budunu bir servis tabağına çıkararak, soğumaya bırakın ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Bu tarif bir gece önceden hazırlanıp 1/2 su bardağı su eklenerek, kısık ateşte 10 dakika ısıtıldıktan sonra, servis yapılabilir ![]() |
![]() |
![]() |
|