Tavuklu Karamelize Sebze |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Karamelize SebzeTavuklu Karamelize Sebze Malzemeler (4 kişilik): 250 gr havuç 250 gr pırasa 250 gr kereviz 600 gr kemiksiz tavuk eti Tuz Karabiber 2 yemek kaşığı sıvıyağ 1+1/2 yemek kaşığı şeker 1 yemek kaşığı soya sosu 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi Yarım demet maydanoz Yapılışı: Havuçları soyun Pırasayı temizleyin, en yeşil ve kart kısımlarını atın Kerevizi elma soyar gibi ama çok daha derin soyun Hepsini yıkayıp küp küp doğrayın Tavuk etini 1 cm'lik küplere kesin, üzerine tuz ve karabiber ekin Sebzeleri bir tavada, yağla 4 dk kavurun Tuz ve şeker koyun, 5 dk orta ateşte karıştırarak, karamelleşmelerini sağlayın Küp küp doğradığınız tavuğu da tavaya ilave din, 3-4 dk çevirin Soya sosu, sirke ve 80 ml su ilave edip 2 dk kısık ateşte pişirin Kıyılmış maydanoz yapraklarını katın Pilavla birlikte servis yapın |
|