![]() |
Kıymadan Pastırma Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kıymadan Pastırma TarifiKıymadan Pastırma Tarifi 500 gr tavuk bacagi kiymasi ![]() 1000 gr orta yagli dana kiymasi ![]() Guzelce 5 dakka karistirilir, hertarafi esit olsun ![]() ![]() ![]() sabah olunca; 2-3 Yemek kassigi tuz 3 Yemek kasigi karabiber 4 Yemek kasigi tatli kirmizi biber 1 Yemek kasigi kimyon 1 Yemek kasigi yeni bahar{Veya cemen tozu} 4 Yemek kasigi sarimsak tozu serpilir 5 dakka karistirilir ![]() 4 Yemek kasigi ince sari misir unu 4 Yemek kasigi ince toz irmik serperek tekrar 5 dakka karistirip iki saat dolapda dinlendirelim ![]() Kiyma karisimi yapiskan, sertlesmis pastirma kokulu ve tadi gelmistir ![]() Derin dondurucudaki musait yerinize gore istediginiz boyda sekillendirin ![]() ![]() 4 Yemek kasigi Tatli kirmizi biber 2 Yemek kasigi karabiber 2 Yemek kasigi kimyon 1 yemek kasigi yeni bahar 2 yemek kasigi tuz 1 Yemek kasigi un 1 Yemek kasigi salca veya biber salcasi 2 yemek kasigi su hepsini karistirin koyu, yapiskan surulebilecek kivamda gerekirse az su ilave edebilirsiniz, ama harc civik olmasin ![]() DONMUS KIYMA PASTIRMASINI DOLAPTAN CIKARTIN NAYLONUNUN USTUNDE HER TARAFINA CEMEN ICINI SURUN,TEKRAR NAYLONA SARIN DONDURUCUYA KOYUN DAIMA DONDURUCUDA MUHAFAZA EDIN Pisirme sekilleri: Buzluktan pastirmayi cikartin bes dakka bekletin keskin bir bicakla ince dilimleyin,tavaya bir kasik tereyagi koyun,yayin pastirma dilimlerini tavaya dizin donuk olsun SIK SIK CEVIRIN 2-3 DAKKADA PISMESI TAMAMDIR ![]() isterseniz yumurta kirin 1-2 dakkada yumurtayi pisirin lezzetli,esnek,kiyma taneleri anlasilmayan pastirmali yumurta hazirdir ![]() Pisirirken orta sicaklikda pisirin ![]() ![]() Pide yaparkende bu dilimleri kulanabilisiniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|