![]() |
Meksika Usulü Etli Kuru Fasulye Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meksika Usulü Etli Kuru Fasulye TarifiMeksika Usulü Etli Kuru Fasulye 750 g yağsız kuzu eti (tercihen buttan; bütün yağları alınıp, kuşbaşı doğranmış) 200 g kuru fasulye 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı 1 soğan (ince doğranmış) 1/4 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 2 diş sarımsak (ince kıyılmış) 2 acı sivribiber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra doğranmış) 750 g yeşil domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, iri doğranmış) 35 cl ![]() 2 çorba kaşığı tozşeker 1/2 tatlı kaşığı kimyon 1 hıyar (kabuğu soyulup, çekirdekleri temizlendikten sonra, iri doğranmış) 30 g çedar peyniri (iri rendelenmiş) Fasulyeleri bir süzgece koyup, akar su altında çalkalayarak, bir tencereye boşaltın ![]() ![]() ![]() ![]() Bir tencereye ayçiçek yağını koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() Fasulyeleri bir süzgeçte süzüp, tencereye ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, Meksika usulü etli kuru fasulyeyi bir kepçeyle 6 çukur tabağa bölüştürün ve üstlerini çedar peyniri rendesiyle süsleyerek, servis yapın ![]() SERVİS ÖNERİSİ: Yanında ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|