![]() |
Tavuk Kıevskı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuk Kıevskı TarifiTavuk Kıevskı Tarifi Malzemesi: 2 tavuk 1/2 kahve fincanı un 1 bardak galeta tozu 2 yumurta tuz karabiber İçinin Kızartılmasına: 4 çorba kaşığı tereyağı 1 bardak zeytinyağı İki tavuğun göğüsü sıyrılır, göğüs etleri ve bunlara yapışık olarak kanatları kesilip alınır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İki saat sonra bu etler sırasıyle tuzlanır, biberlenir, una batırılır, çalkalanmış yumurtaya bulanır, galete tozuna batırı-lır, sonra yeniden yumurtaya ve galete tozuna bulanmak suretiyle iyice galetalanır ![]() Sonra bir tavaya margarin ya da rafine zeytinyağı koyularak kızdırılmalı ve göğüs etleri tavaya atılarak bunlar 3-4 dakika iyice kızartılır ve delikli kepçe ile tabağa alınarak, ince ince kızarmış patatesle birlikte servis yapılmalıdır ![]() |
![]() |
![]() |
|