![]() |
Yaz Sebzeli Kuzu Pirzolası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yaz Sebzeli Kuzu Pirzolası TarifiYaz Sebzeli Kuzu Pirzolası Tarifi 1,5 kg kuzu pirzolası 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1/2 su bardağı rafine yağ 1 patlıcan (dilimlenip tuzlu suda bırakılmış) 1 çorba kaşığı tereyağı 1 diş sarımsak (dövülmüş) 4 küçük kabak (kabuğu kazınıp, dilimlenmiş) 1 yeşil dolmalık biber (beyaz kısmı ve çekirdekleri ayıklanıp, ince şerit halinde kesilmiş) 3 büyük domates (kabukları soyulmuş, çekirdekleri ayıklanıp doğranmış) 1 büyük portakal (kabuğu soyulup, beyaz zarları ayıklanarak dilimlere ayrılmış) 1 limon (kabuğu soyulup, beyaz zarları ayıklanarak dilimlere ayrılmış) 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi 2 tatlı kaşığı domates salçası Tuz ve biberin yarısıyla pirzolaların her tarafını oyup bir kenara bırakınız ![]() Rafine yağın yarısını (1/4) su bardağı, büyük bir tavada, orta ateşte kızdırıp, patlıcanları, 3 dakika her iki yüzleri açık kahverengi olana kadar kızartınız ![]() Tavayı ateşten indirip delikli kepçe ile patlıcanları çıkararak kağıt peçete üstünde süzüp bırakınız ![]() Tereyağı büyük bir tencerede, orta ateşte kızdırınız ![]() Sarımsağı koyup 1 dakika kavurduktan sonra, kabakları katarak 2 dakika, sürekli karıştırarak pişiriniz ![]() ![]() Ateşi kısıp sebzeleri, sık sık karıştırarak 5 dakika keskin bir bıçağın ucu kabak dilimlerine kolayca batana kadar pişiriniz ![]() ![]() Kalan rafine yağı (1/4 su bardağı) tavaya koyup, orta ateşte kızdırarak pirzolaların yarısını koyarak, her iki yanlarını 6 dakika kızartınız ![]() ![]() Bu arada tenceredeki sebzelere, portakal ve limon dilimleri ile limon kabuğu rendesi ve domates salçasını katıp, tencereyi ağır ateşe oturtunuz ![]() Ateşin altını açıp, sebze suyunu kaynatınız ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|