Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
izgara, tarifi, terbiyeli

Terbiyeli İzgara Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Terbiyeli İzgara Tarifi



Terbiyeli Izgara Tarifi

Malzemeler,

500 gram dana eti
2 adet orta boy kuru soğan
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı zeytinyağı
Damak tadınıza göre tuz ve kekik

Hazırlanışı,

Soğanın kabuklarını soyup rendeleyin
Derin bir kapta soğan rendesi, süt ve zeytinyağını karıştırın
Dana etini orta incelikte şeritler halinde doğrayın
Zeytinyağlı karışıma etleri ilave edin
Buzdolabında 1 saat terbiyelenmesi için bekletin
Dumansız ızgara ya da mangalda etlerin iki tarafını pişirin
Pişmeden iki dakika önce tuz ve kekiğini ekleyin

Püf Noktası: Etlerinizi mangalda pişiriyorsanız; ızgaraya yapışmaması için kuru soğanı ortadan ikiye bölün Mangalın ızgarasını soğanla ovun Bu sayede etleriniz ızgaraya yapışmayacaktır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.