![]() |
Zeytinli Fırın Köfte Mikrodalga Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinli Fırın Köfte Mikrodalga TarifiZeytinli Fırın Köfte (mikrodalga) 850 g kuzu eti (bütün yağları alınıp, iki bıçakla kıyma haline getirilmiş) 1 umurtanın akı (hafifçe çırpılmış) 1 tatlı kaşığı kekik 1/4 tatlı kaşığı kırmızıbiber 2 diş sarmısak (ince kıyılmış) 4 çorba kaşığı soğan (doğranmış) 1 1/2 demet maydanoz (kıyılmış) 6 siyah zeytin (çekirdekleri çıkarılıp, ince kıyılmış) 2 ekmek dilimi (kabukları alınıp, ıslatıldıktan sonra iyice sıkılarak, ufalanmış ve kurutulmuş) 4 çorba kaşığı Parmesan (ya da kaşar) peyniri rendesi 1 çorba kaşığı sirke 1 1/2 çorba kaşığı domates salçası Yumurta akı, kekik, kırmızıbiber, sarımsaklar ve soğanları bir tencerede karıştırın ![]() ![]() Hazırladığınız bu harcı birkaç dakika yoğurun ![]() ![]() Kabı üstünü örtmeden fırına verip, köfteyi % 100 ısıtılmış fırında 5 - 6 dakika pişirin ![]() ![]() Kabı fırından alıp, bir kenarda 10 dakika beklettikten sonra, fırın köfteyi 12 dilime bölerek, servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|