Sesilya Usulü Dil Balığı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sesilya Usulü Dil Balığı TarifiSesilya Usulü Dil Balığı Tarifi 2 çorba kaşığı un 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 4 dil balığı filetosu (kılçıkları temizlenmiş) 160 gr (7 çorba kaşığı) tereyağı 60 gr (1/2 su bardağı) rendelenmiş gravyer peyniri Un, tuz ve karabiberi bir tabağa koyup iyice karıştırınız; filetoları bu karışıma bulayınız Geniş bir tavada tereyağı hafif ateşte eritiniz Yağ kızınca balık filetolarını tavaya yerleştirerek her iki yüzlerini 4 - 5'er dakika kızartınız Izgaranızı önce iyice ısıtınız Kızarmış filetoları gravyer peynirine bulayıp 3-4 dakika ızgara ediniz Filetoları servis tabaklarına alıp, yanında haşlanmış kuşkonmazla servis ediniz
|
|
|
|