Mantarlı Jambonlu Sıra Kebabı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı Jambonlu Sıra KebabıMALZEMELER 6 dal maydanoz 1 adet havuç 1 adet soğan 3 çorba kaşığı margarin 3 çorba kaşığı sıvı yağ Tuz, karabiber, kekik 1 kahve fincanı sirkeli su 3 adet defne yaprağı 6 adet biftek 6 adet dana jambon 250 gram mantar HAZIRLANIŞI Maydanozları irice doğrayın Havuç ve soğanı da tavla zarı iriliğinde doğrayın Margarin ve sıvı yağı karıştırıp, sebzeleri soteleyin Tuz, karabiber ve kekik serpin![]() Soğanlar pembeleşince 1 kahve fincanı kadar su ilave edin Hazırladığınız bu karışıma defne yapraklarını da parçalayarak katın![]() Ayrı bir tencerede etleri haşlayın İnce uzun bir fırın kabına 2 dilim et koyun Üzerine hazırladığınız harçtan yayın Onun üzerine jambon dilimi yerleştirin Malzemeler bitene kadar bu şekilde üst üste dizin Üzerine sirkeli su gezdirin![]() Orta ısılı fırında 20 dakika tutun Suyunu çekerse su ilave edin Fırından aldığınız bu yemeği dilimleyip, servis yapın
|
|
|
|