|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
kuruüzümlü, lazanya, tarifi, tavuklu, tırtıllı |
![]() |
Tavuklu Kuruüzümlü Tırtıllı Lazanya Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu Kuruüzümlü Tırtıllı Lazanya TarifiTavuklu Kuruüzümlü Tırtıllı Lazanya (İtalya) 250 g tırtıllı lazanya (ya da tırtıllı erişte) 6 tavuk inciği (derileri ve kemikleri alındıktan sonra, kuşbaşı doğranmış) bir tutam kırmızıbiber 1/4 tatlı kaşığı karanfil (dövülmüş) 1/4 tatlı kaşığı tarçın V4 tatlı kaşığı kakule 1/4 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı zerdeçal 1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 1 iri soğan (ince doğranmış) 4 diş sarımsak (dövülmüş) 1 1/2 tatlı kaşığı tuz 35 cl (1 1/2 su bardağı) tuzsuz tavuk suyu 1 mango (isteğe bağlı; kabuğu soyulup, iri zar biçiminde doğranmış) 30 g (3 çorba kaşığı) kuruüzüm 2 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış) Tavuk eti parçalarını bir salata kâsesine koyup, kırmızıbiber, karanfil, tarçın, kakule, kimyon ve zerdeçalı üstlerine serperek, iyice karıştırın ![]() ![]() Bekletme süresinin bitimine 5 dakika kala zeytinyağını kalın dipli bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() Tavuk etlerini pişirme süresinin bitimine 10 dakika kadar kala başka bir tencereye 3 litre (13 su bardağı) su koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, lazanyaları bir süzgeçte süzerek, ısıtılmış bir servis tabağına aktarın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|