Kremalı Mezit Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kremalı Mezit TarifiKremalı Mezit Tarifi 1 kg mezit balığı filetosu (derisi soyulmuş) 60 gr (4 çorba kaşığı) + 2 tatlı kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 60 gr (1/2 su bardağı) un 250 gr (1 su bardağı) krema 1 çorba kaşığı kırmızıbiber Önce fırınınızı orta sıcaklığa (200°C) getirip,ısıtınız Büyük ve yayvan bir kabı 2 katlı kaşığı yağla yağlayıp bir kenara bırakınız Balık filetolarının her iki yanlarını tuz ve biberleyip, una bulayınız Büyük boy bir tavada, kalan 4 çorba kaşığı yağı orta ateşte eritip balıkların her 2 yanlarını 4-5 dakika nar gibi olana kadar kızartınız Kremayı katıp devamlı karıştırarak 2 dakika pişiriniz Tavayı ateşten alıp, balık-krema karışımını yağladığınız kaba yavaşça aktarıp üstüne kırmızıbiberi serperek kabı fırına veriniz Balığı 20-30 dakika, çatal kolayca batana kadar pişiriniz Kabı fırından çıkarıp, kremalı mezit yemeğinizi servis ediniz Not: Kolay hazırlanan bir yemek olan kremalı meziti, haşlanmış taze patates ve bezelye ile servis edebilir siniz
|
|
|
|