Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
deniz, levreği, tarifi, zencefilli

Zencefilli Deniz Levreği Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zencefilli Deniz Levreği Tarifi



Zencefilli Deniz Levreği Tarifi

Malzeme:
160 gram deniz levreği
40 gram zencefil turşusu
2 adet patates
1 çay bardağı süt
3 çorba kaşığı potakal suyu
1 diş sarımsak
Yeteri kadar tuz, karabiber
Yarım çorba kaşığı Bizim Ayçiçek Yağı
10 gram Tozşeker
1 çay kaşığı Teremyağ
60 gram bebek sebze (kabak, havuç, patlıcan)
20 gram zencefil

Levreğin filetosunu çıkarıp ince kıyılmış sarımsak, tuz ve karabiber ile tatlandırın Zencefili çok ince doğrayın ve levreğin üst kısmını kaplayın Ayçiçeği yağını bir tavada ısıtıp levreğin her iki yüzünü hafifçe pişirin Levreği fırın tepsisine alıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 6-7 dakika kadar pişirin Püre için patatesleri haşlayın, kabuğunu soyup ezin Sütü ekleyerek püre haline getirin Portakal suyunu ayrı bir kapta tozşeker ve zencefil turşusunu ilave ederek koyu bir kıvam alana kadar kaynatın Teremyağı sosa ekleyin Bebek sebzeleri hazırladığınız sosta beklettikten sonra ızgarada pişirin Levreği patates püresi ve ızgara sebzelerle birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.