![]() |
Güveçte Mezit Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Güveçte Mezit TarifiGüveçte Mezit Tarifi 8 mezit balığı filetosu (derisi ayıklanıp, 2,5 cm'lik parçalara ayrılmış) 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 2 orta boy soğan (ince doğranmış) 1 diş sarımsak (dövülmüş) 1 çorba kaşığı kırmızıbiber 1/4 su bardağı beşamel sos 4 çorba kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı limon suyu 250 gr (1 su bardağı) krema 1 çay kaşığı dereotu Orta boy bir güveçte yağı orta ateşte kızdırınız ![]() ![]() ![]() Balık parçalarını katıp arasıra döndürerek 5 dakika kızartınız ![]() ![]() Beşamel sos, domates salçası, tuz, biber ve limon suyunu güvece katıp, iyice karıştırınız ![]() ![]() Balıkları yeniden güvece koyup, ateşin altını kısınız ![]() ![]() Güveci ateşten alıp kremayı ekleyerek karıştırınız ![]() ![]() Not: Güveçte meziti, haşlanmış patates ve domates salatası ile servis edebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|