Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ciğerli, ekmek, salması, tarifi

Ciğerli Ekmek Salması Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ciğerli Ekmek Salması Tarifi



Ciğerli Ekmek Salması Tarifi

MALZEME LİSTESİ
1 adet koyun yada kuzu karaciğeri
50 gr sade yağ
2 adet orta boy kuru soğan
2 tatlı kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
2 çay kaşığı tuz, karabiber

Süslemek İçin;
1 demet maydanoz

YAPILIŞI
Ciğerlerin sinir, yağ ve zarlarını temizleyin Keskin bir bıçakla veya satırla çok incecik kıyıp, doğrayın Bir tavada yağı eritip, yemeklik incecik dilimlenmiş ciğerleri ekleyin Orta ısılı ateşte sürekli karıştırarak 4-5 dakika kavurun, isterseniz salçayı ekleyin
Ciğerleri ilave edip yine sürekli karıştırarak 7-8 dakika daha kavurun Tuz ve karabiberi en sonunda serpip 1-2 dakika daha kavurup ocaktan alın Maydanozla süsleyip, ekmek üzerinde servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.