Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çerkez, sulu, tavuk, usulu, şipsi

Çerkez Usulu Sulu Tavuk (Şipsi)

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çerkez Usulu Sulu Tavuk (Şipsi)



Çerkez Usulu Sulu Tavuk (Şipsi)

1 adet tavuk
2 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tatlı toz biber
1 su bardağı un 1 su bardağı süt
6 su bardağı et suyu
1,5 tatlı kaşığı tuz

Tavuk haşlanır ve kemikleri ayrılarak didiklenir Servis tabağına yerleştirilir Diğer yanda ince kıyılmış soğanlar yağda kavrulur Üzerine ince kıyılmış sarımsak atılır Tuz ve toz biber eklenir Bu arada süt, un ve et suyu başka bir kapta karıştırılır Kavrulmakta olan soğanlı karışıma dökülür Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir Daha sonra didiklenmiş tavuğun üzerine gezdirilir Sıcak olarak servise sunulur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.