Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
deniz, ezmesi, karışık, ürünleri

Karışık Deniz Ürünleri Ezmesi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karışık Deniz Ürünleri Ezmesi



Karışık Deniz Ürünleri Ezmesi

250 g siyah etli füme edilmiş bir balık
1/2 limon (kabuğu rendelenip, suyu sıkılmış, isteğe bağlı)
30 cl tuzsuz balık suyu ya da içine iki defne yaprağı, 6 tane karabiber ve 2 çorba kaşığı üzüm sirkesi katılmış su
250 g füme balıkla aynı cinsten taze balık eti
125 g balık ciğeri (tercihen ringa balığınınki)
1/2 tatlı kaşığı susamyağı (ya da ayçiçek yağı)
1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
2 çorba kaşığı süzme yoğurt
2 çorba kaşığı hazır krema
bir tutam kırmızıbiber
bir tutam pul kırmızıbiber
bir tutam beyazbiber
1 tatlı kaşığı tane yeşil biber (isteğe bağlı)
2 limon dilimi (süsleme için)
1 dal dereotu (süsleme için)

Siyah etli füme balığın derisini çıkarıp, yaklaşık 5 cm'lik parçalar halinde iri iri doğrayın Balık parçalarını düz bir seramik ya da porselen tabağa yerleştirip, üstlerine biraz limon suyu serperek, yumuşaması için yaklaşık 2 saat bir kenarda bekletin
Bu arada, tuzsuz balık suyunu (ya da baharatlı - sirkeli suyu) bir tencerede kaynatıp, kaynayınca taze balığı ekleyerek, ağır ateşte kolayca küçük küçük parçalanacak kadar (4 - 5 dakika) kaynatın Tencereyi ateşten alıp, balıkları uzun saplı bir kaşıkla bir tabağa çıkararak bir kenarda soğumaya bırakın Balık ciğerini, kanlı bölümlerini çıkardıktan sonra bir kâğıt havlu üstünde silip kurutun Dibi tutmayan bir tavaya susamyağını (ya da ayçiçek yağını) koyup, balık ciğerini ekleyerek 4 - 5 dakika kızartın Pişme sırasında tahta bir kaşıkla balık ciğerini karıştırarak yumuşadıkça ezin Tavayı ateşten alıp, balık ciğerini bir tabağa çıkararak bir kenarda soğumaya bırakın
Seramikya da porselen tabakta yumuşayan füme balığı bir kâğıt havluyla silerek iyice kurutup, etini bir tahta kaşıkla hafifçe bastırarak küçük parçalara ayırın Parçaların yaklaşık dörtte birini bir kenara ayırıp, kalanını blendıra koyun Haşlanmış taze balık parçalarının da dörtte birini bir kenara ayırıp, kalanını blendıra koyun Balık ciğerini ekleyip, blendırda kısa bir süre iyice karıştırın Sonra dereotu, süzme yoğurt, krema, kırmızıbiber, pul kırmızıbiberin yarısı ve beyazbiberi, rendelenmiş kabuklu limon suyunu, tane yeşil biberleri katıp, yeniden iyice yumuşayana kadar karıştırın Karışıma bir kenara ayırmış olduğunuz balık ve füme balık parçalarını katıp, bir kez daha karıştırdıktan sonra, deniz ürünleri ezmesini uzun saplı bir kaşıkla blendırdan bir servis tabağına aktarın Kalan pul kırmızıbiber, limon dilimleri ve dereotu dalıyla süsleyip, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.