![]() |
Paçık Tarifi ( Afyon ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Paçık Tarifi ( Afyon )Paçık Tarifi ( Afyon ) MALZEMELER: 2 kg paça eti (sığır, kuzu ayağı veya dil paçası) 1 adet bayat Afyon ekmeği 3 çorba kaşığı süzme yoğurt 5 diş sarımsak 1 çorba kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı tuz HAZIRLANIŞI: Paçık (paça) eti, düdüklü tencerede üzerini örtecek kadar su ve bir tatlı kaşığı tuz ilavesiyle iki saat pişirilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: 15-20 yıl öncesine kadar Afyonkarahisar'da sabah yemeği olarak çorba, paçık, keşkek vb ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|