Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çirli, sivas, tarifi

Çirli Et (Sivas) Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çirli Et (Sivas) Tarifi



ÇİRLİ ET (SİVAS)

MALZEME:
Kuru kayısı 600 gr
Su 5 su bardağı
Katı yağ 2 çorba kaşığı
Tuz
Kuşbaşı kuzu eti 1 kg

YAPILIŞI:
Kayısıları ılık suda 1 saat bekleterek yumuşamalarını sağlayın Yağı bir tencerede eritin Yağ kızınca etleri, verdikleri suyu çekinceye kadar içinde kavurun Suyu ve tuzu katıp bir taşım kaynatın Orta ateşte, suyun çoğunu çekinceye kadar yaklaşık 30 dakika pişirin Kayısıları, suyunu süzüp et tenceresine aktarın 5 dakika daha pişirerek tencereyi ateşten alın ve sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.