![]() |
Beğendili Tas Kebap Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beğendili Tas Kebap TarifiBeğendili Tas Kebap Tarifi 500 gr kuzu kuşbaşı 1 çorba kaşığı margarin 1 soğan 1 çorba kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı Tuz karabiber 2 ![]() 7 adet orta boy Patlıcan 1 çorba kaşığı Un 1 lt Süt 2 çorba kaşığı kaşer peyniri rendesi 1/2 adet Limon Yağı, orta ateşte eritin ![]() ![]() ![]() ![]() Sote edilen ete salçayı katın, birkaç dakika daha kavurun ![]() ![]() Tencerenin üzerine bir tas kapayın, 1 bardak sıcak suyu, tasın kenarından dökün ![]() ![]() Tenceredeki malzeme suyunu çekince, kalan 1+1/2 bardak sıcak suyu koyup, yaklaşık 20 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin ![]() Bu arada kebap suyunu çekerse, bir miktar sıcak su ilave edebilirsiniz, kebabın, tencereyi ateşten aldığınızda, yaklaşık 1 bardak salçası olmasına dikkat edin ![]() Beğendisı: Büyük bir tencerenin içine 1/2 limonun suyu ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin ![]() Patlıcanları tercihen kömür ateşinde, ya da fırında, gerektiğinde alt üst ederek, yumuşayıncaya kadar pişirin ![]() ![]() ![]() 1 kaşık margarini orta boy bir tencerede, orta ateşte ısıtın ![]() ![]() ![]() Kıyılmış patlıcanları 5-6 dakika daha pişirin ![]() ![]() ![]() Patlıcan beğendiyi servis tabağına alıp ortasına soslu eti ilave edin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|