![]() |
Elmalı Ördek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elmalı Ördek TarifiElmalı Ördek Tarifi 6 kg'lık 1 ördek (pişmeye hazır, sakatatı temizlenmiş) 4 elma (kabukları soyulup, çekirdekleri ve ortalarındaki sert kısımları çıkarılarak, iri zar biçimi doğranmış) 2 tatlı kaşığı tarçın 2 tatlı kaşığı adaçayı (kıyılmış) 2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi 1 tatlı kaşığı tuz 15 gr (1 çorba kaşığı) tereyağı 2 su bardağı tavuk suyu 2 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı karabiber Önce, fırınınızı yüksek sıcaklığa (230°C) getirip, ısıtınız ![]() Elma, tarçın, adaçayı ve limon kalbuğu rendesini bir kaseye koyup, elmaları malzemeye iyice bulayınız ![]() Ördeğin butlarını, arkasını ve göğsünün alt kısmını çatalla deliniz ![]() ![]() ![]() ![]() Tereyağı, tavuk suyu, şeker ve biberi küçük bir tencereye koyup, harlı ateşe oturtarak kaynatınız ![]() ![]() ![]() ![]() Rosto tepsisini fırından alıp, ördeği ısıtılmış bir servis tabağına yerleştiriniz ![]() ![]() Büyük bir kaşıkla, tepside kalan suyun üstündeki yağı alıp atınız ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, sosu ördeğin üstüne dökerek servis diniz ![]() Not: Batı İngiltere mutfağından alınmış elmalı ördek, ördeğin en lezzetli pişirilme biçimlerinden biridir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Elmalı Ördek Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elmalı Ördek Tarifi4-4,5 kg'lık 1 ördek (pişmeye hazır,sakatatı temizlenmiş) 1/2 limon 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 4 orta boy elma (kabukları soyulup, ortalarındaki sert kısımları ayıklanarak, kabaca doğranmış) 350 gr (2 su bardağı) siyah kuru erik (çekirdekleri çıkarılmış) 60 gr (2/3 su bardağı) bayat ekmek içi Süslemesi: 250 gr (1+1/3 su bardağı) siyah kuru erik (3 saat suda bırakılmış) 125 gr (1/2 su bardağı) toz şeker 1+1/4 su bardağı su 4 orta boy elma (kabukları soyulup, ortalarındaki sert kısımları çıkarılarak, herbiri ikiye kesilmiş) 1 tatlı kaşığı mısır nişastası (1 çorba kaşığı suda eritilmiş) 250 gr (1 su bardağı) krema Önce, fırınınızı yüksek sıcaklığa (230°C) getirip, ısıtınız ![]() Ördeğin içini ve dışını limonla ovup, içine ve dışına tuz ve biberi serpiniz ![]() Elma, erik ve ekmek içini orta boy bir kasede karıştırıp, karışımı yarık yerinden ördeğin içine doldurunuz ![]() ![]() ![]() Ördeği göğsünün üstünde, derin bir rosto tepsisine yerleştiriniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ördeği çevirip, 1,5-2 saat daha pişiriniz ![]() ![]() ![]() Tepsiyi fırından alıp, ördeği ısıtılmış bir servis tabağına çıkarınız ![]() ![]() Süslemesi için erikleri ve içinde bekledikleri suyu, orta hoy bir tencereye koyup, ağır ateşte 15 dakika pişiriniz ![]() Bu arada şeker ve suyu orta boy bir başka tencereye koyub, sürekli karıştırarak şekeri eritiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mısır nişastası ve kremayı eriklerin piştiği tenceredeki şuya katıp, ateşi açınız ![]() ![]() Tencereyi ateşten indirip, sosu ısıtılmış bir sosluğa boşaltınız ![]() Ördeği, elmalarla ve erikleriyle fırından çıkarıp, yanında sosuyla servis ediniz ![]() Not: Bu lezzetli ördek yemeğini, yanında kırmızı lahana salatası ve kızartılmış taze patatesle servis edebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|