Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
etli, kabak, tarifi, yarık

Etli Kabak Yarık Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Kabak Yarık Tarifi



Etli Kabak Yarık Tarifi

6 adet orta boy kabak
300 gr kuzu kuşbaşı
1 adet kuru soğan
2 adet domates
2 adet sivri biber
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için sıvıyağ

Üzeri için:
1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar

Kabaklar soyulur ve bütün olarak kızartılır Diğer yanda tereyağı tencereye atılır, orta ateşte eriyince ince kıyılmış soğan atılır ve pembeleştirilir Üzerine ince kıyılmış biber ve et eklenir Et suyunu bırakıp çekene dek kavrulur Sonra rende domates ve tuz ilave edilir 5 dakika sonra ateşten alınır Kabaklar fırın kabına dizilir Ortası bıçakla yarılır ve genişletilir Hazırlanan etli harç kabaklara paylaştırılır Üzerlerine kaşar serpilir Önceden ısıtılmış 190 derece fırına verilir Kaşarlar pembeleşene kadar pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.