![]() |
Trakya Usulü Güveç Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Trakya Usulü Güveç TarifiTrakya Usulü Güveç Tarifi 2,5 kg'llk bir kuzu budu 3 küçük diş sarımsak (ortalarından ikiye bölünmüş) 2 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı kekik 4 çorba kaşığı limon suyu 1 büyük soğan (piyaz doğranmış) 1 kg (5 su bardağı) su 500 gr makarna 1/2 su bardağı domates salçası 125 gr (1 su bardağı) kaşar peyniri rendesi Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa getirip (230°C) ısıtınız ![]() ![]() Budun her yanını 1 tatlı kaşığı tuz, biber ve kekikle iyice ovunuz ![]() Budu rosto tepsisinin içine konmuş bir tel ızgaraya yerleştirip üstüne limon suyunu serpiniz ![]() ![]() Fırınınızı orta sıcaklığa (180° C) getirip 1,5 saat, bir bıçak batırıldığında çıkan su çok açık pembe olana kadar ara sıra döndürerek pişiriniz ![]() Pişmesinden 15 dakika önce büyük bir tencerede su ve kalan 1 tatlı kaşığı tuzu harlı ateşte kaynatıp, ateşin altını kısarak makarnayı içine atınız ![]() ![]() Budu fırından çıkarıp sıcak servis tabağına yerleştirerek soğanları atınız ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|