![]() |
Sarımsaklı Güveç Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sarımsaklı Güveç TarifiSarımsaklı Güveç Tarifi 1,5 kg biftek (kuşbaşı doğranmış) 50 gr (1/4 su bardağı) zeytinyağı 2 orta boy soğan (dilimlenmiş) 2 diş sarımsak (kıyılmış) 3 domates (kabukları soyulup çekirdekleri alınmış ve doğranmış) 500 gr patates (kabukları soyulup dilimlenmiş) 200 gr (1 su bardağı) et suyu 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 60 gr (1/2 su bardağı) kaşar peyniri rendesi Marinadı: 100 gr (1/2 su bardağı) sirke 3 diş sarımsak (ince kıyılmış) 1 orta boy soğan (irice doğranmış) 1 defne yaprağı 1 tatlı kaşığı kekik 1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) 1 tatlı kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber Marinad malzemesini büyük ve derince bir kapta karıştırınız ![]() ![]() Zeytinyağı bir tavada, orta ateşte kızdırınız ![]() ![]() Tavanın üstünü kapakla kapatıp (kapak sıkı değilse alüminyum kağıtla örtünüz) ara sıra karıştırarak 10 dakika, tavanın dibine yapıştırmadan pişiriniz ![]() Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (180°C) ısıtınız ![]() Kepçeyle etleri marinaddan çıkarıp marinadı atınız ![]() Büyük derince bir tencereye etleri, tavada pişen soğan ve sarımsakları, domates ve patatesleri sırasıyla döşeyiniz ![]() ![]() ![]() Fırının sıcaklığını yükseltip (200°C), üstüne tenceredeki et suyundan 1-2 kaşık döktükten sonra, kaşar peyniri rendesini patates dilimlerinin üstüne serpiniz ![]() Üstü açık olarak fırında 45 dakika daha pişirip hemen servis ediniz ![]() Not: öteki güveçlerden biraz daha fazla baharatlı olan bu güvecin özelliği marinadındadır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|