Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
güveç, sarımsaklı, tarifi

Sarımsaklı Güveç Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sarımsaklı Güveç Tarifi



Sarımsaklı Güveç Tarifi

1,5 kg biftek (kuşbaşı doğranmış)

50 gr (1/4 su bardağı) zeytinyağı

2 orta boy soğan (dilimlenmiş)

2 diş sarımsak (kıyılmış)

3 domates (kabukları soyulup çekirdekleri alınmış ve doğranmış)

500 gr patates (kabukları soyulup dilimlenmiş)

200 gr (1 su bardağı) et suyu

1 çay kaşığı tuz

1 kahve kaşığı karabiber

60 gr (1/2 su bardağı) kaşar peyniri rendesi

Marinadı:

100 gr (1/2 su bardağı) sirke

3 diş sarımsak (ince kıyılmış)

1 orta boy soğan (irice doğranmış)

1 defne yaprağı

1 tatlı kaşığı kekik

1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)

1 tatlı kaşığı tuz

1 kahve kaşığı karabiber

Marinad malzemesini büyük ve derince bir kapta karıştırınız Etleri içine koyup büyük bir kaşıkla marinadda döndürerek, oda sıcaklığında en az 8 saat, ara sıra karıştırarak bekletiniz

Zeytinyağı bir tavada, orta ateşte kızdırınız Yağ kızınca ateşi kısıp soğan ve sarımsağı koyunuz

Tavanın üstünü kapakla kapatıp (kapak sıkı değilse alüminyum kağıtla örtünüz) ara sıra karıştırarak 10 dakika, tavanın dibine yapıştırmadan pişiriniz

Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (180°C) ısıtınız

Kepçeyle etleri marinaddan çıkarıp marinadı atınız

Büyük derince bir tencereye etleri, tavada pişen soğan ve sarımsakları, domates ve patatesleri sırasıyla döşeyiniz Malzemenin üstüne çıkacak kadar et suyu ekleyip tuzunu ve biberini de ektikten sonra harlı ateşe oturtarak kaynatınız Su kaynamaya başlayınca üstünü kapatıp, fırının orta katında 2 saat pişiriniz

Fırının sıcaklığını yükseltip (200°C), üstüne tenceredeki et suyundan 1-2 kaşık döktükten sonra, kaşar peyniri rendesini patates dilimlerinin üstüne serpiniz

Üstü açık olarak fırında 45 dakika daha pişirip hemen servis ediniz

Not: öteki güveçlerden biraz daha fazla baharatlı olan bu güvecin özelliği marinadındadır Marinadda kaldığı süre uzatıldıkça daha fazla baharatlanır İstenirse, et bir gece buzdolabında, marinadda bekletilebilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.