Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebabı, koyun, tarifi, yoğurtlu

Yoğurtlu Koyun Kebabı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yoğurtlu Koyun Kebabı Tarifi



Yoğurtlu Koyun Kebabı Tarifi

Şişlere geçirilmiş etlerin kızartılmasını ve pidelerin hazırlanmasını ve bir kat pide altta ve kebap etler ortada kalmak ve yine bir kısım pide üste gelmek şartiyle kebap sahanına (lengerine) yerleştirilmesinden sonra, birkaç kaşık, sıcak tuzlu ve kuvvetli et suyunu da doğranmış pidelerin üzerine gezdirmeli, diğer taraftan birkaç baş dövülmüş sarımsakla karıştırılmış yoğurdu da üzerine dökmelidir Bu şekilde, biraz ateşte bırakmalı ve kızdırılmış tereyağını ve et suyunu da yoğurdun üstüne daire şeklinde gezdirmeli ve ateşten alınıp sıcak sıcak yenmelidir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.