![]() |
Patlıcanlı Parmak Kebabı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patlıcanlı Parmak Kebabı Tarifi1,5 kg ![]() 500 gram kuzu kuşbaşı et 2 adet domates 4 adet sivribiber 10 diş sarımsak 1 çorba kaşığı biber salçası 1 çay bardağı sıvıyağ Tuz Karabiber Kızartmak için: Sıvıyağ Patlıcanların kabuklarını soyup, parmak boyunda ve kalınlığında kestikten sonra, tuzlu suda 15 dakika bekletelim ![]() Bu esnada, kuşbaşı kesilmiş kuzu etlerini, bir çay bardağı sıvıyağda kısık ateşte kavuralım ![]() Sarımsakları ve biber salçasını ilave edip 1-2 sefer daha karıştırdıktan sonra, yeterince tuzunu, karabiberini ve sıcak suyunu katıp, ağzı kapalı olarak pişirelim ![]() Sivribiberlerin saplarını kesip, ortadan ikiye bölelim ![]() ![]() Patlıcanların suyunu süzüp, sıvıyağda kızartarak süzgece çıkartalım ![]() Aynı yağda önce sivribiberleri, sonrada domatesleri kızartıp, patlıcanların yanına koyalım ![]() Fırına dayanıklı bir tepsinin ortasına, bir çorba tabağını ters çevirip kapattıktan sonra, etrafına kızarttığımız patlıcanları dizelim ![]() Tabağı tepsiden çıkartıp, boş kalan kısma pişirdiğimiz salçalı etimizi suyuyla birlikte dökelim ![]() Kızarttığımız domates ve sivribiberleri de üzerine yerleştirip, fırında 15-20 dakika pişirelim ![]() Yanında beyaz pilavla servis yapalım ![]() |
![]() |
![]() |
|