![]() |
Alsas Usulü Ördek Dolması Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alsas Usulü Ördek Dolması TarifiAlsas Usulü Ördek Dolması Tarifi 2 ![]() 2 su bardağı ördek suyu 15 gr (1 çorba kaşığı) tereyağı (yumuşatılmış) Harcı: 25 gr (1+ 1/2 çorba kaşığı) tereyağı 250 gr sosis (doğranmış) 500 gr ekşi elma (kabuklan soyulup, sert kısımları ayıklanarak dilimlenmiş) 1 kahve kaşığı tarçın 1 kahve kaşığı tuz 1 çay kaşığı adaçayı 1/4 su bardağı ördek suyu 100 gr jambon (ince kıyılmış ve çok az yağda kızartılmış) Harcı hazırlamak için, yağı küçük bir tavada orta ateşte kızdırınız ![]() ![]() Delikli bir kepçeyle sosisleri çıkarıp, orta boy bir kaseye koyunuz ![]() ![]() Tavayı ateşten alıp, delikli kepçeyle elmaları çıkararak, küçük bir kaseye koyunuz ![]() ![]() Bir tencereye 1/4 su bardağı ördek suyu koyup, harlı ateşte 2 çorba kaşığı kalana kadar kaynatınız ![]() ![]() ![]() Kasedeki sosis ve elma karışımı soğuyunca, jambonu katıp, çatalla karıştırınız ![]() ![]() ![]() Ördeği, göğüs kısmı yukarda olarak, bir rosto tepsisine koyup fırına sürünüz ![]() ![]() ![]() Ördeği 45 dakika daha pişirdikten sonra, tekrar döndürünüz ![]() ![]() ![]() ![]() Ördeği fırmdan çıkarıp, ısıtılmış bir servis tabağına aktardıktan sonra bağlarını çözerek, sıcak durması için alüminyum kağıtla sarınız ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, 1 çorba kaşığı yağı ekleyerek karıştırınız ![]() ![]() ![]() Not: Elma ve sosisle doldurulmuş bu ördek dolması, turp ve kağıt gibi ince kesilip, kızartılmış patatesle servis edilir ![]() |
![]() |
![]() |
|