Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kavurma, tarifi, yemeği

Kavurma Yemeği Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kavurma Yemeği Tarifi



Kavurma Yemeği Tarifi

İstenildiği kadar, kavurmalık yağlıca etten tedarik edilir Kuşbaşı doğranır ve iyice tuzlanır Kendi haline bırakılır Diğer taraftan, tencereye bir kaç baş soğan doğranır ve bir miktar yağla hafif kavrulduğu esnada, doğranmış etler de tencereye konulur Birlikte karıştırılıp üzerlerine biraz da un serpilerek etler iyice kızartılır Ve isteğe göre, eşit miktarda dövülmüş kekik, kara biber, tarçın ve karanfilden mürekkep baharattan dahi ekilir Münasip miktarda su da konularak, mutedil ateşe bırakılır
Bu kavurmaların pişmesini beklerken, diğer taraftan, patates püresini hazırlamalı ve et suyu ile de güzelce karıştırıp tabağın kavurmaları, tencereden kurtarıp patates püresinin ortasına kubbelemelidir Ve tencerede kalan yağlı ve baharatlı suyu da, üzerine gezdirip, hemen bir kapak örtmelidir Ocağın kenarında sıcaklığını muhafaza ettirerek bu vaziyette sofraya vermelidir

Not: Bu basit et yemeği de çok lezzetlidir Ve yanında bol limon veya sirkeli bir salata da iyi gider

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.