![]() |
İstanbul Usulü Pastırma Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İstanbul Usulü Pastırma Tarifiİstanbul usulü pastırma Yapılışı Mazemeleri Malzemeler 15 kilo dana eti (kuş gömü kısmından) 500 gr ![]() 150 gr ![]() 500 gr ![]() 3-4 kilo tuz (gerekirse daha fazla) Yapılışı: Bir buçuk iki parmak kalınlığındaki parça etleri kanı çıkıncaya kadar yıka, bir tahta tekne içine koy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tuzunun gitmesi için su*ya batır, çıkar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O sırada sarımsakları döv; çemeni, kırmızı biber, tuz ile boza kıvamında ez ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Çemene bulanınca asılan pastırmalar 3-4 saatte kurur ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|