Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
sebzeli, tarifi, ördek

Sebzeli Ördek Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebzeli Ördek Tarifi



Sebzeli Ördek Tarifi

2,5 kg'lık 1 ördek (pişmeye hazır, sakatatı çıkarılmış)
3/4 su bardağı ördek suyu (ya da tavuk suyu)
1 soğan (ince doğranmış)
1 havuç (kazınıp dilimlenmiş)
1+1/2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
90 gr (6 çorba kaşığı) tereyağı
1 kg şalgam (zarları soyulup, dörde bölünmüş)
1 çay kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı unlu tereyağı
her bir servis için; 4 sap maydanoz 1 fiske kekik 1 defne yaprağı

Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (170°C) getirip, ısıtınız
Ördeğin boynuyla kanatlarını ibir iple, gövdesine yakın bağlayınız Butlarını, sırtını ve göğsünün altını çatalla delip, içini 1 tatlı kaşığı tuz ve 1/2 çay kaşığı biber le ovunuz Yarık kısmını iğne iplikle dikiniz
Büyük bir tavaya 4 çorba kaşığı yağı koyup, harlı ateşte kızdırınız Ördeği tavaya koyup, her yanını iyice kızartınız Ördeği tavadan çıkarıp, bir kenara bırakınız
Kalan 2 çorba kaşığı yağı bir güvece koyup, orta ateşte kızdırınız Soğanı ve havucu ekleyip, ara-sıra karıştırarak 10-12 dakika, soğanlar pembeleşene kadar pişiriniz
Ördeği, güveçteki soğan ve havuçların üstüne koyup, kalan 1/2 tatlı kaşığı tuz, 1/2 çay kaşığı biber ve baharat torbasını ekleyiniz Güvecin üstünü sıkıca kapatıp fırına sokarak, 1 saat pişiriniz
Güveci fırından alıp, ördeği iki büyük kaşıkla bir tabağa çıkarınız Güveçteki suyu bir kaseye boşaltıp, üstündeki yağları kaşıkla alınız Ördeği yeniden güvece koyup, etrafına şalgamları diziniz Kaseye süzdüğünüz pişme suyunu ve 3/4 su bardağı ördek suyunu ekleyiniz
Güveci orta ateşe oturtup, kaynatınız Kaynayınca ateşterı alıp, üstünü sıkıca kapatarak fırına sürünüz 20 dakika şalgamlar yumuşayana kadar pişiriniz
Güveci fırından çıkarıp, ördeği iki büyük kalıkla ısıtılmış bir servis tabağına çıkarınız Şalgamları da delikli kepçeyle çıkarıp ördeğin etrafına diziniz
Güveçteki suyun üstünde biriken yağları delikli kepçeyle alıp, atınız Güveçteki suyu, limon suyunu ekleyip tadına bakarak, gerekiyorsa biraz daha tuz ve biber serpiniz Unlu tereyağı azar azar, sürekli karıştırarak sos koyulaşana kadar ekleyiniz
Güveçteki sosu bir sosluğa boşaltıp, ördekle birlikte servis ediniz

Not: Tereyağlı bezelye ve haşlanmış taze patatesle servis edilebilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.