![]() |
Sebzeli Ördek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebzeli Ördek TarifiSebzeli Ördek Tarifi 2,5 kg'lık 1 ördek (pişmeye hazır, sakatatı çıkarılmış) 3/4 su bardağı ördek suyu (ya da tavuk suyu) 1 soğan (ince doğranmış) 1 havuç (kazınıp dilimlenmiş) 1+1/2 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 90 gr (6 çorba kaşığı) tereyağı 1 kg şalgam (zarları soyulup, dörde bölünmüş) 1 çay kaşığı limon suyu 2 çorba kaşığı unlu tereyağı her bir servis için; 4 sap maydanoz 1 fiske kekik 1 defne yaprağı Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (170°C) getirip, ısıtınız ![]() Ördeğin boynuyla kanatlarını ibir iple, gövdesine yakın bağlayınız ![]() ![]() ![]() Büyük bir tavaya 4 çorba kaşığı yağı koyup, harlı ateşte kızdırınız ![]() ![]() ![]() Kalan 2 çorba kaşığı yağı bir güvece koyup, orta ateşte kızdırınız ![]() ![]() Ördeği, güveçteki soğan ve havuçların üstüne koyup, kalan 1/2 tatlı kaşığı tuz, 1/2 çay kaşığı biber ve baharat torbasını ekleyiniz ![]() ![]() Güveci fırından alıp, ördeği iki büyük kaşıkla bir tabağa çıkarınız ![]() ![]() ![]() ![]() Güveci orta ateşe oturtup, kaynatınız ![]() ![]() ![]() Güveci fırından çıkarıp, ördeği iki büyük kalıkla ısıtılmış bir servis tabağına çıkarınız ![]() ![]() Güveçteki suyun üstünde biriken yağları delikli kepçeyle alıp, atınız ![]() ![]() ![]() Güveçteki sosu bir sosluğa boşaltıp, ördekle birlikte servis ediniz ![]() Not: Tereyağlı bezelye ve haşlanmış taze patatesle servis edilebilir ![]() |
![]() |
![]() |
|