![]() |
Terbiyeli Paça Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Terbiyeli Paça TarifiTerbiyeLi Paça Tarifi Malzemesi: 10 adet koyun ayağı, 4 adet yumurta ekmek, 2-3 diş sarmısak, 1 çay bardağı sirke veya 2 limon tuz, kırmızı biber Hazırlanışı: Paçayı temizleyip pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Terbiyeli Paça Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Terbiyeli Paça Tarifipaça çorbasını çok severim,denicem bi ara:)) tembeLLikten kurtuLursam tabii emeğine sağLık bi tanem |
![]() |
![]() |
![]() |
Terbiyeli Paça Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Terbiyeli Paça TarifiTsqLer asqiTomm ßnmm :-* :) |
![]() |
![]() |
![]() |
Terbiyeli Paça Tarifi |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Terbiyeli Paça TarifiTERBİYELİ PAÇA HAŞLAMASI 12 adet keçi ya da koyun paçası 12 bardak su 1/2 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz Terbiyesi 3 yumurta 1 kahve fincanı un 1 limonun suyunu 1 Bir tencereye; 12 bardak su, yarım çorba kaşığı zeytinyağı, yarım çorba kaşığı tuz ile, üstleri kazınmış, çatallarının aralarında kıl keseleri kesilmek suretiyle çıkarılmış tütsülenmiş ve yıkanmış 12 adet keçi ya da koyun paçasını koyarak, tencereyi kuvvetli ateşe oturtmalı, suyun ısınmasiyle, üstünde birikmeye başlayan köpükleri bir delikli kepçe ile alıp attıktan sonra, tencerenin kapağını kapatmalı, paçalar iyice pişmiş bir hal alıncaya kadar bunları gayet küçük ateşte aşağı yukarı 10 saat pişmeye bırakmalıdır ![]() ![]() 2 Pişince; tenceredeki paçaları çıkarmalı ve parçalamadan içlerindeki kemikleri çıkarmalıdır ![]() 3 Paçalar haşlandıktan sonra, bir kuşaneye; üç yumurta, 1 kahve fincanı un ve bir limonun suyunu koyarak, üç - beş defa çalkaladıktan sonra bunlara; azar azar kaynar paça suyundan katarak elde edilmiş terbiyeyi paça suyuna ilâve etmek suretiyle servis yapmalıdır ![]() |
![]() |
![]() |
|