Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
güveci, mardin, tarifi

Mardin Güveci Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mardin Güveci Tarifi



Mardin Güveci Tarifi

Malzemeler

1 kg patlıcan
500 kg koyun kuşbaşı
5 adet sivri biber
3 adet domates
5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı karabiber
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz

Yapımı

Patlıcanlar alacalı soyulur, tuzlu suda bekletilir Bu arada tavaya yağ konur ve ısınca et atılır, renk alacak kadar kavrulur Sonra patlıcanlar sudan alınır ve kuşbaşı büyüklüğünde doğranır Güveç kabına et patlıcan iri doğranmış biber, ince kıyılmış sarımsak, tuz ve karabiber eklenir ve karıştırılır En son üzerine halka şeklinde doğranmış domates dizilir Güvecin kapağı sıkıca kapatılır Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 60-70 dakika kadar pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.