Tavuk Kebabı Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk Kebabı TarifiBeşamel Sosun Yapılışı: 2 yemek kaşığı yağla unu pembeleşinceye kadar kavurun Sütü ilave ederek pişirin Piştikten sonra tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın Malzemeler: - 1/2 kg tavuk kuşbaşı, - 15 adet mantar, - 1 adet soğan, - 2 adet domates, - 4 adet sivribiber, - 1/2 demet dereotu, - 3-4 adet közlenmiş kırmızı biber, - 3 yemek kaşığı tereyağı, - Tuz, - 1 tatlı kaşığı köri Beşamel Sos İçin: - 2 yemek kaşığı un, - 2 yemek kaşığı margarin, - 1,5 su bardağı süt, - Tuz, karabiber, - 1 su bardağı rende kaşar peynir Yapılışı: Soğanı yemeklik doğrayın 2 kaşık yağla kavurun Doğranmış biber, mantar, domates ve tuzu ekleyin Biraz kavrulunca tavuk etlerini ilave edin Kıyılmış dereotu katın Kalan yağla fırın kabını yağlayıp, karışımı tepsiye yayın Közlenmiş kırmızı biberleri ekleyin 10 dakika fırında pişirin Fırından alıp, üzerine beşamel sos ve rende kaşar serperek 10 dakika daha pişirin Servis yapın Afiyet olsun |
Tavuk Kebabı Tarifi |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk Kebabı Tarifi2 adet tavuk gögsü 1 adet döner pidesi 1 adet orta boy domates Tavuk göğüslerini küçük küçük doğrayın Tavaya tavukları ve küp şeklinde doğradığınız domatesleri atın Domatesler suyunu bırakıp çekene kadar pişirin İçine yeşil biber, kekik ve tuz atıp soteleyin Pideyi enlemesine kesin, hazırladığınız karışımı suyuyla birlikte pidelerin arasına yerleştirip servis yapın |
|